Yazar Koçluğunda Kullanılabilecek Yöntemler

0
84
Yazar Koçluğunda Kullanılabilecek Yöntemler

Koçluk, doğru soruları sorarak cevapları buldurma işidir. Yazar koçluğu, bir yazarın ya da yazar adayının kendini geliştirmesi için destek aracı hükmündedir. Bu çalışmamızda, yazarlık çalışmalarında kullanılabilecek yöntemler anlatılacaktır.

  1. Şiir

Ölçülü ve serbest şiir yazımı çalışması olarak bir resim gösterilir ve bunun ona hissettirdiği duyguları kaleme alması istenir.

  • Öykü

Bu türde, bir kağıda bir giriş cümlesi yazılır. Danışanın devam etmesi istenir. Bir cümle danışan, bir cümle koç yazar. Birlikte öykü yazılmaya çalışılır.

  • Makale

Bu çalışmada, bir anket sorusu hazırlanır. Onu beş kişiye sorması istenir. Daha sonra giriş, gelişme, sonuç sırasına uygun şekilde makale yazması istenir.

4. Deneme

Bir tema verilir ve serbest şekilde yazması istenir.

5. Eleştiri

İzlediği bir filmi önce olumlu sonra olumsuz şekilde eleştirmesi istenir.

6. Gezi

Son yaptığı turistik gezi hakkında bir yazı yazması istenir.

7. Günlük

Dün yaptıklarının yazılması istenir.

8. Mektup

Hayali bir arkadaşına mektup yazması istenir.

9. Otobiyografi

Kendi hayatını anlatması istenir.

10. Biyografi

En sevdiği sanatçının hayatını anlatması istenir.

11. Senaryo

Bir kağıda, karakterler hakkında bilgi yazılır. Daha sonra giriş cümlesi yazılır. Beraberce bir türde senaryo yazılır. Belirli haftalarda bu senaryo tamamlanır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikJourney Of A Musician
Sonraki İçerikTiyatro Salt’tan “BAĞIMSIZ ATÖLYE”
Dilara Pınar Arıç
26 Mayıs 1990'da İstanbul'da doğdu. Lisans öğrenimini Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı'nda burslu olarak gördü. Yüksek lisans çalışmasını Trakya Üniversitesi'nde Sünbülî Sinan'ın Menasik-i Hac adlı eseri üzerine tamamladı. İngilizce, İspanyolca bilmektedir. İnsomnia'nın Saati ve Gülümse Hayata adlı iki kitabı vardır.