Türk – Japon Dostluk Konseri 10 Mart’ta Bursa’da

0
99
Besteci Pınar Köksal
Besteci Pınar Köksal

Pınar Köksal besteleri, Türk-Japon Dostluk Konserleri kapsamında 10 Mart Cuma günü Bursalı sanatseverlerle buluşacak.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası “Türk – Japon Dostluk Konseri” 10 Mart Cuma akşamı Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin köklü kuruluşu Pet Holding’in desteklediği “Türk – Japon Dostluk Konseri”nde Bursalı sanatseverlere Türk ve Japon bestelerinden oluşan çok sesli muhteşem bir müzik ziyafeti sunulacak.  Pınar Köksal’ın besteleri de  “Türk-Japon Dostluk Konseri” kapsamında Antalya ve Eskişehir’den sonra şimdi de Bursalı sanatseverlerle buluşacak..

Konserin birinci bölümünde; Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi orkestra ile beraber Japon ezgilerini seslendirecek. Daha sonra ünlü kanun üstadı Dr.Halil Altınköprü ile Atsuko Suetomi  Besteci Pınar Köksal’ın “Esinti” adlı Kürdi Saz Eserini birlikte seslendirecekler.

Konserin ikinci bölümünde ise tamamen Pınar Köksal’ın  çok sesli Türk Sanat Müziği besteleri Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde şef Ender Sakpınar yönetiminde, ünlü tenor Hakan Aysev ve ünlü soprano Feryal Türkoğlu tarafından yorumlanacak.

Türk - Japon Dostluk Konseri 10 Mart’ta Bursa’da
Türk – Japon Dostluk Konseri 10 Mart’ta Bursa’da

Türk – Japon Dostluk Konseri

  • Tarih  10 Mart  2017 Cuma
  • Yer Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi / Merinos- Yıldırım
  • Saat 20.00
  • Şef  Ender Sakpınar
  • Solistler Feryal Türkoğlu (Soprano), Hakan Aysev (tenor), Dr.Halil Altınköprü (kanun),  Atsuko Suetomi (koto)

Konser Programı

1.BÖLÜM

İkuma Dan – İpek Yolu Orkestra Suiti

Michio Miyagi – İlkbaharda Deniz

Tadao Sawai – Kuş gibi

Pınar Köksal  – Esinti / “Kürdî Saz Eseri”

2.BÖLÜM

Pınar Köksal Besteleri;

Uzakta Bir Ateş Yanar   – Nihavend Şarkı

Aramıza Girmesin Hasret Denen – Nihavend Şarkı

Bir Akşamüzeri Merhaba Dersem- Nihavend Şarkı

İstersen Rüzgârlarla Gel Bana – Kürdi Fantezi

Hani Tatlı Sevgilim    – Muhayyerkürdi Fantezi

Şarkılar Söylüyorsan   – Nihavend Şarkı

Elimden Uçuyorsun     – Kürdi Şarkı

(Düzenleme Bujor Hoinic)

Şef Ender Sakpınar ve Besteci Pınar Köksal
Şef Ender Sakpınar ve Besteci Pınar Köksal

Pınar Köksal

Ankara merkezli faaliyetlerini 1974 yılından bugüne sürdüren  Pet Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi olan Pınar Köksal, TRT’de en çok bestesi olan üçüncü kadın bestekârdır. Lavta çalan Köksal’ın 94’ü TRT Repertuarında yer alan 122 bestesi vardır. 25 tanesi Bujor Hoinic tarafından çok sesli müziğe uyarlanmıştır. Türkiye’de ilk defa Pınar Köksal’ın Türk Müziği tarzındaki besteleri çok sesli olarak Aralık 2003’te şef Bujor Hoinic yönetiminde Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve sanatçıları tarafından seslendirilmiştir. Devlet Opera ve Balesi’nin Gürçil Çeliktaş yönetiminde sahneye koyduğu “Opera Kabare” adlı müzikal fantezide eserleri yer almış, ayrıca İstanbul ve İzmir Senfoni Orkestraları, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve sanatçıları da eserlerini seslendirmiştir. Bunun yanı sıra Jandarma Bandosu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Bandosu tarafından besteleri icra edilmiştir. 18 Mart 2016,”Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri”nde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 25 Mart 2016, “Türk-Japon Dostluk Konseri”nde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde şef Ender Sakpınar, soprano Feryal Türkoğlu ve tenor Hakan Aysev tarafından eserleri icra edilmiştir. Ayrıca Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi ve kanun sanatçısı Göksel Baktagir “Esinti” adlı eserini yorumlamışlardır. 2000 yılında “İçimdeki Duygular”, 2005 yılında “Duygu Pınarı”, 2010 yılında da  “Aşk Senfonisi” isimli albümleri müzik marketlerde yerini almıştır. Şubat 2004 ve Mayıs 2010’da “Doğanın Coşkusu I” ve “Doğanın Coşkusu II” isimli kişisel fotoğraf sergilerini Ankara’da açmıştır. İşkadını ve Besteci Pınar Köksal  sanata ve kültüre verdiği katkılardan dolayı SAKÜDER (Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği) tarafından 15 Ocak 2015 tarihinde onur ödülüne  layık görüldü.

PAYLAŞ
Önceki İçerikAhmed Makamı
Sonraki İçerikZaman Tüneli
Önder Aydın
Önder Aydın, Sanat Duvarı kurucusu ve proje yöneticisidir. Lisans eğitimine İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde devam ederken ara vererek Nazım Hikmet Akademisi Sinema bölümünde 2 yıl eğitim aldı. Ardından lisans eğitimini bitirerek İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitime başladı. Eğitimci olarak başladığı iş yaşamını Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak kurucusu olduğu "SEO Gezegeni" dijital ajansında sürdürmektedir. Sanatın edebiyat ve sinema dallarıyla ilgilidir. Akademik çalışmalar yapar, sanat ile bilimi hayatının her alanınına uygular. İstanbul'un kaotik ortamını terk ederek İzmir'e yerleşmiştir.