Tiyatro Kare – Süper İyi Günler

0
391
Tiyatro Kare - Süper İyi Günler

GÖRSEL TASARIMINDA TÜRKİYE’DE SAHNE DEVRİMİ YAPAN

“SÜPER İYİ GÜNLER” OYUNU,

 DİGİTAL TEKNOLOJİYİ

TİYATRO İLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Mark Haddon’un çok sevilen  romanından uyarlanan “Süper İyi Günler” oyunu,  16 yaşındaki Asperger sendromlu Christopher Boone’nin,  insanı düşündüren,  renkli eğlenceli hikayesini konu alıyor. New York, Londra, Melburn, Hong Kong gibi kentlerde eş zamanlı oynan oyun bu sezon Türkiye’de Tiyatrokare bünyesinde sahneleniyor.

Digital teknolojiyi sahne ile buluşturan oyun, 80 metrekare digital ekranlardan oluşan  özel bir dekorda, üç boyutlu animasyonlar eşliğinde  Chirstopher Boone karakterinin  geniş hayal dünyasına ve renkli karakterine farklı bir penceren görmeye olanak sağlıyor. Dünya stantdartlarında üstün teknolojinin ilk kez kullanıldığı bu oyunun sahne arkasında, oyuncu sayısından daha kalabalık bir ekip çalışıyor. Provası üç ay süren ancak görsel tasarımı 12 ayı aşkın bir zamana yayılan oyunun sahne kurulumu 30 saate yakın sürüyor.

7507’ye kadar tüm asal sayıları ve dünyanın başkentlerini ezbere bilen matematik dehası Christopher Boone’yi, yetenekli genç  oyuncu Emir Özden oynuyor.  “Süper İyi Günler” oyununda, yıllar sonra tiyatro sahnesine dönen Ayça Erturan, dokuz yıldır Leyla’nın Evi’nde bir rekora imza atan usta oyuncu Celile Toyon, televizyon dizilerinin sevilen oyuncusu   Didem İnselel, Korel Cezayirli, , İbrahim Can Sayan, Şebnem Şeviktürk, Onur Kırat, Uğur Can Arıkan, Cem Arslan, Sevcan Aydın, Beste Koçak rol alıyor.  Oyunu Londra ve Broadway ile eş zamanlı olarak Türkiye’ye getiren ve  Türkçeye kazandırarak, sahneye koyan Nedim  Saban: “Bu oyunun farklı versiyonları dünyanın pekçok yerinde sahneleniyor. Ancak Türk Tiyatrosu’nda bir inovasyon sağlayarak, ileri teknoloji kullanımını sahne imkanları ve teknolojik olan ülkelerle eş zamanlı olarak başarabilen birkaç ülkeden biriyiz. İki buçuk yıl sürdü bu oyunun çalışması..Bu ekip olmasaydı mümkün değildi, bu hayalleri gerçekleştiremezdik.” Dedi.

Albert Einstein, Bill Gates, Lionel Messi, Tim Burton, Wolfgang Amadeus Mozart, Van Gogh gibi ünlülerde bulunduğu tahmin edilen Asperger Sendromu, Türkiye’de çok az biliniyor.  Bu oyun aynı zamanda Asperger Sendromuna dikkati çekerek, onların renkli hayal dünyasına farklı açıdan bakmayı sağlıyor, eğlendirirken, düşündürüyor.

Mark Haddon’un yazdığı, Simon Stephens’ın uyarladığı, Nedim Saban’ın Türkçeye kazandırdığı ve yönettiği, dekor ve ışık tasarımına Kerem Çetinel, görsel tasarımına Tufan Dağtekin, müziklerine Son Feci Bisiklet, koreografisine Orçun Okurgan’ın imza attığı “Süper İyi Günler”,  14 Mart’ta Kozyatağı Kültür Merkezi, 23 Mart’ta Trump Kültür, 8 ve 9 Nisan’da Caddebostan, 13 ve 14 Nisan’da Trump Kültür, 28 Nisan’da Caddebostan  ve 16 Nisan’da Ankara’da perde açıyor.

Oyun bugüne kadar Londra West End ve New York Broadway başta olmak üzere dünya çapında “The Curious Incident of a Dog in theNight-Time” adıyla 3 milyondan fazla seyirciyle buluştu. “Tony ve Oliver gibi prestijli ödüllerde başta “En İyi Oyun” olmak üzere nice ödüle layık görüldü.

Ford’un katkılarıyla, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanında Beko, Michelin gibi markaların çözüm ortaklıklarıyla perdelerini açan oyunun hızla tükenen biletlerine www.biletix.com   adresinden ulaşılabiliyor.

Oyun künyesi:

Türkçeye Kazandıran ve Yöneten: Nedim Saban
Dekor& Işık Tasarım: Kerem Çetinel
Görsel Tasarım: Tufan Dağtekin
Koreografi: Orçun Okurgan
Soundtrack: Son Feci Bisiklet / Arda Kemirgent
İkinci Yönetmen: Halim Ercan
Sanat Koordinatörü: Bülent Seyran
Dramaturji: Ezgi Gülümser
Yönetmen Yardımcısı:Aysuda Dalğıç
Afiş Tasarım: İsmail Anıl Güzeliş
Oyun Fotoğrafları: Emre Mollaoğlu
Oyuncular: Emir Özden, Ayça Erturan, Korel Cezayirli, Didem İnselel, İbrahim Can Sayan, Şebnem Şeviktürk, Onur Kırat, Uğur Can Arıkan, Cem Arslan, Sevcan Aydın, Beste Koçak ve Celile Toyon.

PAYLAŞ
Önceki İçerikNisan Ayının İlk Konseri Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda…
Sonraki İçerikPangea Dergi Nisan Sayısı Yayında
Önder Aydın
Önder Aydın, Sanat Duvarı kurucusu ve proje yöneticisidir. Lisans eğitimine İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde devam ederken ara vererek Nazım Hikmet Akademisi Sinema bölümünde 2 yıl eğitim aldı. Ardından lisans eğitimini bitirerek İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitime başladı. Eğitimci olarak başladığı iş yaşamını Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak kurucusu olduğu "SEO Gezegeni" dijital ajansında sürdürmektedir. Sanatın edebiyat ve sinema dallarıyla ilgilidir. Akademik çalışmalar yapar, sanat ile bilimi hayatının her alanınına uygular. İstanbul'un kaotik ortamını terk ederek İzmir'e yerleşmiştir.