Tiyatro Gülgeç Şubat’ ta Torium Sahne ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde
-Biletler Biletiva ve Kültür Merkezi Gişelerinde-
- Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi 11 Şubat Cumartesi 15.00’da Torium Sahne’de
- Bir Doğa Masalı Yaşayan Kitap 18 Şubat Cumartesi 13.00 ve 15.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde
BİR ÇOCUK MASALI TURUNÇ’ UN BAHÇESİ
(Çocuklar İçin Kukla Tiyatrosu)
OYUNUN AMACI: ‘’ Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi’’ isimli oyunumuz; çocukların özgüven kazanmaları, yeteneklerini keşfedebilmeleri ve üretebiliyor olmaları üzerine tasarlanmıştır. Oyun her çocuğun eşsiz birer yetenek olduğunu anlatılırken, dostluk, dürüstlük, hayal kurma temalarını işler. Gerçek olanla hayal olanı ayırmanın üstünde durur. Çocukların günümüzde çok sık rastlanan ‘’can sıkıntısı’’ problemini ‘’oyun oynamaya” ‘’üretime’’ dönüştürmenin yollarını gösterirken, çocukları kendi potansiyeline merak duymaya teşvik eder.
OYUNUN KONUSU: Özgüven, yetenek ve dostluk
OYUNUN ÖZETİ: Kardeş olan Toprak’la İnci’nin evlerinde canları sıkılmaktadır. İnci ve sınıf arkadaşı olan Efe’nin masal yazma ödevini hep birlikte yapmaya karar verirler. Kukla kursuna giden Toprak’ın konuyla ilgili harika bir fikri vardır. Toprak kuklalarını çıkarınca işler daha heyecanlı, eğlenceli bir hale dönüşür ve birden kendi yazdıkları masalın içinde bulurlar kendilerini.
KÜNYE
- Yazan: Bihter Gülgeç Saka
- Yöneten: Emre Saka
- Uzm. Psk. Dan. Özlem Mumcuoğlu
- Oynayanlar: Bihter Gülgeç Saka, Emre Saka, Merve Bağdatlı
- Teknik Kontrol: Akdora Akalın
- Müzik: Neylan Özgüle, Ahmet Ayaz Yılmaz, İlkay Dinsever
3 YAŞ ve ÜZERİ İÇİN UYGUNDUR
BİR DOĞA MASALI YAŞAYAN KİTAP
(Canlı Müzik Eşliğinde Çocuklar İçin Kukla Tiyatrosu)
Oyunun Konusu: Doğa ve sevgi.
Oyunun Özeti: Pantomim Sanatçısı, okuduğu bir masal kitabından çok etkilenir ve kitabın anlattığı masalı çocuklarla paylaşmayı o kadar çok ister ki; bu isteğin saflığı ve güzelliğiyle kitap yaşamaya başlar. Kitabın içinden bir anda kelebekler, arılar, çiçekler, müzisyenler, anlatıcılar ve kuklalar çıkar. Masal da doğa gibi canlanıverir. Anlatıcılar masalı anlatmaya, kuklacılar kitaptaki karakterlerin kuklalarını oynatmaya, müzisyenlerse kitabın müziğini çalmaya başlarlar ve bir doğa masalı başlar.
Masalda Bilge Dede ile Tarçın’ın öyküsü anlatılmaktadır. Annesi ve babası iş seyahatine giden Tarçın yaz tatilinde çocuklar için açılmış olan sanat okuluna başlayacaktır; bunun için de anne ve babası onu ormanda yaşayan dedesinin yanına götürmüşlerdir. Ormanda harika kıpır kıpır şenlikli bir yaz başlamıştır; fakat Tarçın annesi ile babasından ilk defa ayrı kaldığı için üzgündür. İçine dönmüş ve hırçınlaşmıştır. Yeni okuluna, arkadaşlarına ve orman yaşantısına alışmakta güçlük çekmektedir. Fakat dedesinin sevgisi, doğanın gücü ve beklenmedik yaşananlar Tarçın’ı çok değiştirecektir.
Oyunun Amacı: ‘’Doğa’’nın ve ‘’Sevgi’’nin dönüştürücü gücünü çocuklara anlatmayı amaçlayan oyunumuzda sevebilen bir neslin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefledik. Bu sebeple de oyunumuz, çocuklara doğayı ve insan doğasını anlatır; bununla birlikte her çocuğun eşsiz ve değerli olduğunun üstünde durur. Oyunumuz çocukların, doğayı ve kendi doğalarını tanımaları, koruyabilmeleri için teşvik edicidir.
Oyunumuzda; çocukların birlikte üretebiliyor ve hayal kurabiliyor olmayı deneyimleyebilmeleri açısından bazı sahnelerde oyuna katılımları sağlanmaktadır.
4 yaş ve üzeri için uygundur
KÜNYE
- Yazan: Bihter Gülgeç Saka
- Yöneten: Emre Saka
- Uzm. Psk. Dan. Haluk Polat
- Oyuncular: Akdora Akalın, Bihter Gülgeç Saka, Merve Bağdatlı
- Pantomim: Esin Aslan
- Müzik: Hakan Ali Toker
- Teknik Kontrol: Bahadır Karaca
- Dekor, Kostüm Tasarım ve Uygulama: Tiyatro Gülgeç
- Kukla Tasarım ve Uygulama: Hilal Polat
- Afiş İllüstrasyonu: Kübra Şirinyurt
- Grafik Tasarım: Murat Akkan
Ellerinize sağlık. 🙂
Çok güzel bir oyun. çocuğumu götürdüm,çok sevdik. bizi bu güzel oyundan haberdar ettiğin için teşekkürler sanat duvarı.