Tiyatro Gülgeç Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde…

0
93
Bir Çocuk Masalı Turunç'un Bahçesi

BİR ÇOCUK MASALI TURUNÇ’UN BAHÇESİ

(17. Direklerarası Seyirci Ödülleri Çocuk Oyunları Yapım Ödülü)

OYUNUN AMACI : Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi isimli oyunumuz; çocukların özgüven kazanmaları, yeteneklerini keşfedebilmeleri ve üretebiliyor olmaları üzerine tasarlanmıştır. Oyun her çocuğun eşsiz birer yetenek olduğunu anlatılırken, dostluk, dürüstlük, hayal kurma temalarını işler. Gerçek olanla hayal olanı ayırmanın üstünde durur. Çocukların günümüzde çok sık rastlanan ‘’can sıkıntısı’’ problemini ‘’oyun oynamaya ‘’üretime’’ dönüştürmenin yollarını gösterirken çocukları kendi potansiyeline merak duymaya teşvik eder.

OYUNUN KONUSU: Öz güven, yetenek ve dostluk.

OYUNUN ÖZETİ: Kardeş olan Toprak’la İnci’nin evlerinde canları sıkılmaktadır. İnci ve sınıf arkadaşı olan Ece’nin masal yazma ödevini hep birlikte yapmaya karar verirler. Kukla kursuna giden Toprak’ın konuyla ilgili harika bir fikri vardır. Toprak kuklalarını çıkarınca işler daha heyecanlı, eğlenceli bir hale dönüşür ve birden kendi yazdıkları masalın içinde bulurlar kendilerini.

Kuklalı Masal Kısmı: Resim yarışmalarında hep birinci olan Turunç’u kıskanan arkadaşı Şahin, Turunç’un sihirli kalemini alır ve Turunç’a yalan söyler. Abisinin hediye olarak aldığı sihirli kalemi geri alabilmek ve resim yarışmasına katılabilmek için mor dağların ötesindeki büyücünün evine kadar gitmeye karar veren Turunç, ormanda Minik isimli bir çocukla karşılaşır ve yola birlikte devam etmeye karar verirler. Yolda karşılaştıkları farklı karakterler ve yaşadıkları eğlenceli maceralardan sonra büyücünün evi olduğunu sandıkları yere gelirler ve orada aslında ‘’sihir’’diye bir şey olmadığını, yeteneğin bir sihir olduğunu, çok güzel resimler yapan Turunç’un sihirli kalem sayesinde resim yapmadığını, Turunç’un resim yeteneği olduğunu öğrenirler.
Eve döndüklerinde Turunç resmini yetiştirir arkadaşı Şahin itirafta bulunur, özür diler. Turunç resim yarışmasını kazanır. Hep birlikte bu haberi kutlarlar.

Ödevlerini tamamlayan İnci Toprak ve Ece Masallarını yazmış, birlikte üretmiş, oyun oynamış ve kukla oynatmayı öğrenmiş olmaktan dolayı kendilerini mutlu, başarılı ve yetenekli hissetmişlerdir. Birbirlerini tebrik ederler ve kuklalarını da alarak coşkuyla seyirci çocuklara ‘’Yetenek Sensin’’şarkısını söylerler.

4 Şubat 2018 Pazar 15.00′ da
Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’ nde
Biletler sahne gişesi ve www.tiyatrogulgec.com adresinde
PAYLAŞ
Önceki İçerikYetiş Hızır !
Sonraki İçerikTubidy MP3-MP4 İndirme Servisi
Önder Aydın
Önder Aydın, Sanat Duvarı kurucusu ve proje yöneticisidir. Lisans eğitimine İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde devam ederken ara vererek Nazım Hikmet Akademisi Sinema bölümünde 2 yıl eğitim aldı. Ardından lisans eğitimini bitirerek İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitime başladı. Eğitimci olarak başladığı iş yaşamını Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak kurucusu olduğu "SEO Gezegeni" dijital ajansında sürdürmektedir. Sanatın edebiyat ve sinema dallarıyla ilgilidir. Akademik çalışmalar yapar, sanat ile bilimi hayatının her alanınına uygular. İstanbul'un kaotik ortamını terk ederek İzmir'e yerleşmiştir.