Küçükyalı Tekden Koleji, öğrencilerine disiplinler arası yetenekler kazandırmak üzere açtığı yeni öğrenme merkezine, Bilişim Garajı’nın kurucusu, kodlama, 3D ve robotik yazılım alanlarında çalışmalarıyla adından söz ettiren Prof. Dr. Selçuk Özdemir’in adını verdi.
Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı online eğitim platformlarından Bilişim Garajı, 16 yaş altı nesillere yönelik kodlama, 3D tasarım ve robotik yazılım eğitimleriyle bugüne kadar 100.000’den fazla öğrenciye ulaştı. Bilişim Garajı’nın “bilişimle üretim” eğitimleriyle öğrencileri geleceğe hazırlayan okullardan Küçükyalı Tekden Koleji, Prof. Selçuk Özdemir Öğrenme Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa; Bilişim Garajı Kurucusu ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Özdemir, Tekden Koleji İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Özkan, Okul Müdürü Beytullah Eren, İlkokul Müdür Yardımcısı Sevgi Gök, Ortaokul Müdür Yardımcısı Emre Anıl Atabay, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Aslıhan Aksoy ile birlikte veli temsilcileri katıldı.
Prof. Dr. Selçuk Özdemir; “Teknolojinin hem günlük hayatı hem de meslekleri değiştirdiği günümüzde okul, eğitim, öğrenme, bilgi ve beceri gibi tanımların da yeni anlamlar kazandığını görüyoruz. Bu dönüşümün ışığında çocuklarımıza bilişim teknolojilerini kullanarak problem çözme, hayal etme ve üretmeyi öğretmemiz gerekiyor. Kodlama eğitimiyle aslında öğrencilere teknolojik cihazlara emir verme becerisini kazandırıyoruz. Bilişim Garajı olarak en büyük önceliğimizi, çocukların gelecekte ihtiyaç duyacakları evrensel beceriler geliştirmesi oluşturuyor” dedi.
6. Sınıf öğrencilerinin Bilişim Garajı’nın Scratch ile Kodlama 102 dersindeki “Ay’a Gitsem Hafifler Miyim?” etkinliği kapsamında yaptıkları kodlamaları inceleyen Prof. Dr. Selçuk Özdemir daha sonra “Asimetrik Öğrenme” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Konferansa veli temsilcileri ve 6. Sınıf öğrencileri katıldı.