Kundura Sinema Mayıs Ayında Seyircilerini Distopyalara Davet Ediyor

0
80
Kundura Sinema, Maysı Ayında da Sizlerle

Kundura Sinema tematik film seçkisi ve Boğaz kenarındaki konumu ile seyircilerine benzersiz bir sinema deneyimi sunmaya Mayıs ayında da devam ediyor. Bu ay seçkisine eklediği yeni filmlerle seyircilerini distopik mekanlar üzerinden filmler üzerine düşünmeye davet ediyor.
Ulaşım seçeneklerine eklenen Taksim servisi ve İstinye’den kalkan tekne ile sinema severlere kolaylık sunan Kundura Sinema, özel gösterimler, çocuk atölyeleri ve bu aya özel bir araya getirdiği distopik film türünün yakın dönem ve ilk örnekleri arasında kabul edilen film seçkisi ile dopdolu bir program sunuyor.

Mayıs Ayı Yenileri: Distopyaya Hoşgeldiniz!
2013 yapımı yönetmen Leos Carax ’ın Kutsal Motorlar filminde yönetmen sinemanın sadece hikaye anlatmak olmadığını ana karakter Oscar’ın kılıktan kılığa girerek çeşitli randevulara gitmesi üzerinden, sınırlarını zorlayarak anlatıyor.
Fransız Yeni Dalga Sineması’nın en etkili isimlerinden Jean Luc Godard ’ın 1965 siyah-beyaz yapımı Alphaville özel dedektif Lemmy Caution’ın Ford galaksinin başkenti Alphaville’e gönderilmesini konu alıyor.

Alphaville ve onu yöneten bilgisayar-insan Alpha 60’ı yok etmek, kayıp ajan Henry Dickson’ı bulmak görevi ile yola çıkan Lemmy baştan çıkarıcı bir kadın olan Natacha ile karşılaşır ve ona aşık olur. Bu aşkın önündeki tek engel ise aşık olduğu kadının yok etmek istediği Alpha 60’ın
kızı olmasıdır. Distopik film türünün dünya sinemasındaki en etkileyici örneklerinden biri olarak kabul edilen Alphaville, 1965 yılında gerçekleşen 15. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı Ödülü’nü aldı.
2005 yılı Frank Miller ve Robert Rodriguez’in yönetmen koltuğunda oturduğu Günah Şehri filmi yoldan çıkmış polisleri, fuhuş patroniçelerini ve umutsuz zorbaları konu alarak intikam, kefaret ve her türlü zorluğa rağmen doğru davranmaya çalışan alışılmadık kahramanları
seyircileri ile buluşturuyor.

Yönetmen Marc Singer’in 2000 senesinde çektiği Karanlık Günler filmi New York’un karanlık metro tünelinde yaşayan insanları konu alıyor. DJ Shadow tarafından yapılmış müzikleri ile öne çıkan filmde yeraltı dünyasında geçen doğaçlama ve kişisel hikayeler anlatılıyor.

Bir Kundura Sinema Klasiği: Canlı Müzik Eşliğinde Sessiz Film Gösterimi
Yönetmen Ewald André Dupont ’un 1929 siyah-beyaz yapımı Piccadilly , Londra’daki bir dans kulübünün mutfağında çalışan Çinli genç bir kadının çalıştığı kulüpte sahneye çıkma fırsatı yakalamasıyla birlikte ihanet, yasak aşk ve cinayet sarmalının içine düşmesini konu alıyor.
Ayşe Tütüncü ’nün piyanoda canlı müziği eşliğinde gösterilecek film, Nisan ayında kaçıranlar için 5 ve 25 Mayıs tarihlerinde yine Kundura Sinema’da olacak.
Kundura Sinema’dan Belgesel Seçkisi: IDFA Belgeselleri
Amsterdam’da her yıl düzenlenen uluslararası belgesel festivali IDFA’da gösterimi gerçekleşen iki yeni belgesel Mayıs ayı programında Kundura Sinema seyircileri ile buluşacak.
2017 Madrid Uluslararası Film Festivali’nde en iyi uzun metraj belgesel ödülünü alan Güneşin Kenti yarı terk edilmiş bir maden kasabasında yaşayan sıradışı karakterlerin hayatlarını yönetmen Rati Oneli ’nin yorumuyla anlatıyor.
2016 yılı yapımı yönetmenler Mark Olexa ve Francesca Scalisi’ nin Fukuşima’da Yaşamın Ardından filminde nükleer felaketin ardından Japon bir çiftçinin yüksek radyasyon içeren Fukuşima’ya yakın bir kasabada dolaşan Naoto’nun kayıp toplumunun kalıntıları ile karşılaşması Kundura Sinema izleyicileri ile buluşuyor.
Çocuklara Özel “Hareketli İmgeler” Atölyesi ve Çizgi Film Seçkisi
Kundura Sinema 7-10 yaş grubu için Müze Eğitimcisi ve yazar Hüsne Rhea Çiğdem’in tasarladığı “Hareketli İmgeler” atölyesiyle çocukları eğlenceli ve öğretici bir atölyeye davet ediyor. Lumière kardeşlerin sinemayı icadından, dünyanın ilk çizgi filmi kabul edilen Fantasmagorie’ye sinemanın tarihini ele alan bir sunum ile başlayacak atölyede hareketli imgenin oluşumuna dair fikirler edinen çocuklar atölye kapsamında yarattıkları
thaumatropelar (Optik illüzyon yaratan bir oyuncak) ile durağan imgeleri hareketli imgelere dönüştürmenin heyecanını yaşayacaklar. 26 Mayıs Pazar günü Beykoz Kundura’da gerçekleşecek atölyenin ardından Lobster Films kataloğundan seçilen Çizgi Film Seçkisi’nden Kundura Sinema’dan kaçıranlar için tekrar – Özel Gösterim: GILDA
Özel ikramlar eşliğinde seyircileriyle buluşan ve artık klasikleşen Kundura Sinema Özel Gösterimi kapsamında Mayıs’ta geçtiğimiz ay ilk gösterimini kaçıranlar için Gilda filmi tekrar beyaz perdeye yansıyor. Yönetmen koltuğunda Charles Vidor ’un oturduğu ve Rita Hayworth ’ün nefes kesen oyunculuğu ile sinema tarihine damgasını vuran Gilda ,

31 Mayıs
tarihinde ikinci defa Kundura Sinema’da.
Mayıs 2019 Gösterim Programı
4 Mayıs Cumartesi
16.00 | Alphaville – 1965, Jean Luc Godard
19.30 | Kutsal Motorlar – 2013, Leos Carax
5 Mayıs Pazar
16.00 | Piccadilly – 1929, Ewald André Dupont *
19.30 | Günah Şehri – 2005, Frank Miller ve Robert Rodriguez
11 Mayıs Cumartesi
16.00 | Fukuşima’da Yaşamın Ardından – 2016, Mark Olexa ve Francesca Scalisi (IDFA)
19.30 | Günah Şehri – 2005, Frank Miller ve Robert Rodriguez
12 Mayıs Pazar
16.00 | Karanlık Günler – 2000, Marc Singer
19.30 | Kutsal Motorlar – 2013, Leos Carax
18 Mayıs Cumartesi
16.00 | Güneşin Kenti – 2017, Rati Oneli (IDFA)
19.30 | Alphaville – 1965, Jean Luc Godard
19 Mayıs Pazar
16.00 | Karanlık Günler – 2000, Marc Singer
19.30 | Günah Şehri – 2005, Frank Miller ve Robert Rodriguez
25 Mayıs Cumartesi
16.00 | Piccadilly – 1929, Ewald André Dupont *
19.30 | Alphaville – 1965, Jean Luc Godard
26 Mayıs Pazar
16.00 | Çizgi Film Seçkileri
19.30 | Kutsal Motorlar – 2013, Leos Carax

31 Mayıs Cuma – Özel Gösterim
21.00 | Gilda**

  • Ayşe Tütüncü’nün piyanoda canlı müziği eşliğinde
    **Özel ikramlar eşliğinde
    BİLET FİYATLARI
    Tam 30 TL Öğrenci 25 TL (Sessiz filme özel iki bilet alana %25 indirim)
    Çizgi Film Seçkisi: 25 TL
    IDFA Belgeselleri 2 Film Birden: 20 TL
    Özel Gösterim: 50 TL
    Çizgi film seçkileri: 25 TL
    Atölye + çizgi film: 90 TL


PAYLAŞ
Önceki İçerikYeni Nesil Bir Şair: Ömer Alkan – II
Sonraki İçerikPangea Mayıs Sayısı Yayında
Önder Aydın
Önder Aydın, Sanat Duvarı kurucusu ve proje yöneticisidir. Lisans eğitimine İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde devam ederken ara vererek Nazım Hikmet Akademisi Sinema bölümünde 2 yıl eğitim aldı. Ardından lisans eğitimini bitirerek İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitime başladı. Eğitimci olarak başladığı iş yaşamını Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak kurucusu olduğu "SEO Gezegeni" dijital ajansında sürdürmektedir. Sanatın edebiyat ve sinema dallarıyla ilgilidir. Akademik çalışmalar yapar, sanat ile bilimi hayatının her alanınına uygular. İstanbul'un kaotik ortamını terk ederek İzmir'e yerleşmiştir.