Gorgon Dergisi’nin 10. Sayısı Çıktı

0
97
Gorgon Dergisi’nin 10. Sayısı Çıktı

İlk sayısını 15 Kasım 2017 tarihinde yayımladığımız dergimizin onuncu sayısında sizlerle buluşmak bizim için büyük bir keyif!

Dergimiz, gündelik hayat içinde sığınabildiğimiz ve kendimizi ifade edebildiğimiz bir mecra olmanın yanında büyüyen bir ekip olarak Gorgon Dergisi bir dergiden fazlası; Gorgon Akademi oldu. Birlikte öğrendiğimiz bir yer. Umarız siz de bunu hissedersiniz…

Bu sayımızda, uzun zamandır sürdürdüğümüz “Konuk Yazar” bölümümüz kaldığı yerden devam ediyor…  Paris Araştırma Üniversitesi Tarih ve Dil Bilimleri bölümü hocalarında Dr. William Van Andringa “Antik Kutsal Mekânların Arkeolojisi” yazısı ile bize konuk oldu. Yazısını bizimle paylaşıp çevirmemize izin veren değerli hocamıza teşekkür ederiz.

“İnsanlık Tarihi” bölümünde iki yazımız var. Gizemini her zaman koruyan Mezopotamya coğrafyası ile yine aynı derecede gizemli olan ölüm kavramını bir araya getiren bir yazıya; Kübra Karaköz’ün “Mezopotamya’nın Ölüler Diyarı Mitosları” yazısına yer verdik. Bu bölümü Hüseyin Hakan Gazioğlu’nun “Geç Antik Dönemde Roma Ordusu ve Barbarlaşma” yazısıyla devam ettirdik.

“Araştırma” bölümünde sosyoloji alanına değinelim istedik. Martı Esin Şemin “Tarihsel Gelişimi ve Herbert Blumer’ın Yöntemi Bağlamında Sembolik Etkileşimcilik Kuramı” yazısı ile bizi aydınlattı.

“Kültür” bölümüne geldiğimizde ilk olarak Utku Baran Ertan güzel bir inceleme ile; “Mandalorian: Bir Star Wars Western’i” yazısıyla karşınıza çıkıyor. İkinci olarak dergimizin kurulduğu günden bu yana devam eden Bilimkurgu serimiz “İşgal” ile yeniden devam ettik. Son olarak ise bir önceki sayılarımızda da yaptığımız söyleşilere yenisi ekledik. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş başkanlığında yürütülen “Beçin Kalesi Kazısı” üzerine bir söyleşi yaptık. Kendisine bu keyifli söyleşi için şükranlarımızı sunuyoruz.

Öncelikle bu sayıda yer alan tüm yazarlarımıza, bu sayıda emeği geçen çok değerli yayın kurulu üyelerimize ve kurulduğumuz günden bu yana bizi yalnız bırakmayan, bizi okuyan ve bize yazarak mutlu eden tüm Gorgonlara teşekkür ediyoruz.

İnternet sitesinden de aktif olarak yayın hayatını sürdüren Gorgon Dergisi’nin bu sayısının yazı başlıkları şu şekildedir:

  1. Antik Kutsal Mekanların Arkeolojisi – William Van Andringa – Çeviri Arman Tekin  
  2. Mezopotamya’nın Ölüler Diyarı Mitosları – Kübra Karaköz
  3. Geç Antik Dönemde Roma Ordusu ve Barbarlaşma – Hüseyin Hakan Gazioğlu
  4. Tarihsel Gelişimi ve Yöntemi Bağlamında Sembolik Etkileşimcilik Kuramı – Martı Esin Şemin
  5. Mandalorian Bir Star Wars Western’i – Utku Baran Ertan
  6. İşgal VI – Drake T. Wolfgang
  7. Beçin Kalesi Kazısı Üzerine Söyleşi – Prof. Dr. Kadir Pektaş – Martı Esin Şemin

Keyifli okumalar dileriz

GORGON DERGİSİ

PAYLAŞ
Önceki İçerikİDSO Şubat Ayının 3. Konseri Caddebostan Kültür Merkezi’nde…
Sonraki İçerikYaşıyorsun Hepsi Bu
Önder Aydın
Önder Aydın, Sanat Duvarı kurucusu ve proje yöneticisidir. Lisans eğitimine İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde devam ederken ara vererek Nazım Hikmet Akademisi Sinema bölümünde 2 yıl eğitim aldı. Ardından lisans eğitimini bitirerek İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitime başladı. Eğitimci olarak başladığı iş yaşamını Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak kurucusu olduğu "SEO Gezegeni" dijital ajansında sürdürmektedir. Sanatın edebiyat ve sinema dallarıyla ilgilidir. Akademik çalışmalar yapar, sanat ile bilimi hayatının her alanınına uygular. İstanbul'un kaotik ortamını terk ederek İzmir'e yerleşmiştir.