Herkese merhabalar,
Bugünün yazısı; Ay Işığında Şamata. Şehir tiyatrolarının bu oyunu çıktığından beri kapalı gişe oynuyor ve çok beğeniliyor. Bende aylardır takibinde olduğum için biletler çıktığı anda aldım. Bundan dolayı beklentim en üst düzeydeydi.
Oyunun konusu; Çalışkır Paratmanında yaşayan Çalışkur Ailesi’nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan aile yapısını gösterirken, küçük dünyalarından dış dünyaya bakışlarını eleştiren, seyirciyi eğlendiren, gülderen ve sürprizlerle şaşırtan bir oyun.
Karakterlerin hepsi ayrı bir kişiliğe sahip. Birisi zengin birisi dindar birisi kendini beğenmiş… Böylesine çeşitli karakteri görmek aslında saşırtırıcı bir şey olmasa gerek çünkü oyunun yazarı; Haldun Taner. Perde açılmadan daha anlatıcı içeri girerek olayları, karakterleri anlatması sayesinde oyuna hemen dahil olarak olayları anlayabiliyorsunuz. Perdenin açılması ile de karakterler sıra sıra konuşmaya, kendilerini oyun içerisinde anlatmaya başlıyorlar. Ondan sonrası bir doğum günü partisinde yaşananlar…
Yaşananlar içerisinde kopukluklar var gibi geldi bana. Belki de mikrofonlarının olmayışı veya çalışmadığından olabilir fakat söylenenlerin çoğunu anlamadığım gibi bir çok sahneye anlam veremedim. Oyunun ilk yarısı tam biterken yaptıkları sürpriz sahne ilgimi çekse de o sahnenin de uzunluğundan dolayı gene ilgim kaybolmaya başladı. İkinci perde başladığında bir anda her şey değişti. Aynı karakter ve tema vardı fakat daha farklı olarak işlenmeye başlanmıştı. İkinci perde daha güzeldi sanki ama genel olarak baktığımız zaman beklediğim gibi geçmedi oyun benim için.
Bütün bunlara rağmen oyuncular çok iyiydi, her zaman ki gibi. Arda Aydın’ın ismini görür görmez anlatıcı olacağını tahmin etmiştim. Hem sesi hem tonlaması hem mimikleri çok iyi bir oyuncu. Aynı şekilde diğer oyuncular da gayet başarılı idi.
Oyun benim için mükemmel değildi ama gitmenizi de tavsiye ederim.
Aşağıda oyun detaylarını bulabilirsiniz;
Yöneten: Naşit Özcan
Yardımcı Yönetmen: Arda Aydın
Süre: 120 dk. / İki Perde
Oyuncular: Arda Aydın, Aziz Sarvan, Berrin Koper, Ceysu Aygen, Derya Çetinel, Emre Narcı, Ertan Kılıç, Esra Ede, Gökhan Eğilmezbaş, Gökhan Mete, Hasip Tuz, İbrahim Can, İbrahim Ulutaş, Lale Kabul, Mehmet Bulduk, Nilay Yazıcıoğlu, Özge Midilli, Samet Hafızoğlu, Savaş Barutçu, Sefa Turan, Şenay Saçbüker, Şevket Avşar, Tuğçe Açıkgöz, Yonca İnal
Sanatla Kalın,
Sevgiler
Ceren Baran Demir